HomeICF UNVAN MENTORLUĞU

KAMİL MURAT ÖZLEN, MCC Akademi Lideri
https://www.perfectmindcoachacademy.com/wp-content/uploads/2021/10/Color-logo-no-background-e1633422439663.png
https://www.perfectmindcoachacademy.com/wp-content/uploads/2021/10/ICF_-Master-Certified-Coach_MCC-Perfect-Mind-Coach-Academy.jpg

"Profesyonel bir mentor size mesleğiniz dışında da profesyonel görüler kazandırandır. Ustalığa giden yol kendini aşarak bulunur."

Kamil Murat Özlen, MCC

ICF UNVAN PROGRAMI HAKKINDA

https://www.perfectmindcoachacademy.com/wp-content/uploads/2021/09/ACC-1-e1631988802232.png
Professional Certified Coach PCC
https://www.perfectmindcoachacademy.com/wp-content/uploads/2021/09/master-certified-coach-mcc-e1631988689635.png

ICF ACC ve PCC ya da MCC düzeyinde Mentor Koçluk gereksiniminizi karşılayan ICF Mentor Koçluk Hizmetini sunuyoruz.

ICF mentorluk programımız 2 gün farklı tarihlerde (9:30 – 17:00) sınıf programını ve MCC Unvanlı Mentor ile 3 adet 1′ er saatlik özel oturumdan oluşmaktadır. Tüm grup seansları, Perfect Mind Coach Academy’ de MCC unvanlı Koç ICF kayıtlı Mentor Kamil Murat Özlen, MCC tarafından sunulur. Özel seanslarınız ( 3 adet) bire bir yapılacaktır. ICF yönergelerine göre minimum tamamlanma süresi 3 aydır.

ICF Mentor Koçluk Programı Nasıl Çalışır:

Perfect Mind Coach Academy veya başka bir ICF sertifikası vermeye yetkili eğitim merkezinden Yaşam Koçu Sertifikanızı kazandıktan sonra ICF Mentorluk Programımıza kayıt olabilirsiniz.
Kaydolduktan sonra canlı ICF Mentorluk Sınıflarımıza katılmaya başlayabilirsiniz. İstediğiniz sıklıkta katılabileceğiniz sınıfları belirli periyotlarda sunuyoruz. Üç kez görüşeceğiniz özel ICF mentor koçunuz ile çalışmadan önce en az 2 gün düzenlenen farklı oturuma canlı olarak katılmanız gerekmektedir.
Bu ICF Mentorluk programı, Skype’ta veya bir Zoom sınıfında (gerçek zamanlı olarak ses ve video yoluyla) sunularak herkese ulaşım sağlanması kolaylaştırılacaktır. Her dersten sonra, ICF Mentor Koçunuz ev ödevleri verebilir. Ayrıca, (Peer Coaching) karşılıklı koçluk programımız aracılığıyla karşılıklı koçluk saatleri kazanabileceksiniz.

Seanslarınız Neleri Kapsıyor?

Müfredat, ICF yaşam koçluğu temel yetkinliklerine odaklanmıştır. ICF Mentor Koçunuz, her öğrenme seansını ihtiyaçlarınıza ve ilgi alanlarınıza göre özelleştirecek ve şunları içerecektir:

  • ICF temel yetkinlik ilkeleri ve uygulamaları 
  • Tartışma ve uygulama için yaşam koçluğu vaka senaryoları
  • Öğrencilerle sınıfta yaşam koçluğunun gösterilmesi
  • Koçluk süreci ve sonuçları hakkında yorum ve sınıf tartışması
  • Koçluk yeterliliğinin öz değerlendirmesi ve bir MCC Mentorundan ve diğer öğrencilerden gelen geri bildirim.
  • ACC kimlik bilgisi için gerekli olan ICF Koç Bilgi Değerlendirmesine hazırlık.
  • İyileştirme ve mükemmellik alanları arayan koçluk gösterilerinizin gözden geçirilmesi.​

Tüm ACC veya PCC mentorluk grubunun ve bireysel programın tamamlanmasının ardından:

ICF mentor Koç programınız için herhangi bir tamamlama programı veya sona ermesi yoktur. Programınızın izin verdiği ölçüde istediğiniz zaman başlayabilir ve bitirebilirsiniz.
Mentor programınız tamamlandığında ve diğer ICF kimlik bilgisi gereksinimlerini karşıladığınızda, ACC veya PCC kimlik bilgileriniz için ICF aracılığıyla başvurmaya hazır olacaksınız.

Kimler kayıt olabilir?

Bu program,

  1. Perfect Mind Coach Academy 80 saatlik temel programı ve/veya daha fazla niş koçluk programlarımıza devam etmiş Level 2 Koçluk programımızdan mezun olanlar.
    (Bu ICF Coach Mentor programına katılmadan önce Yaşam Koçu Eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekir.)
  2. ACC, PCC ICF Unvan akreditasyonu almaya hak kazanmak isteyen, başka bir ICF Onaylı Eğitim Kurumundan Mezun ICF sertifikalı Koçlar.
  3. ICF PCC unvanına sahip gerekli koşulları tamamlamış MCC unvanına geçmek isteyen Koçlar.

​​​MCC Başvuru adayları için bire bir özel çalışma yapılmaktadır.

Kurs ücreti: Özel ve Sınıf katılımı için bizimle irtibat kurunuz

Kurs harici 10 seans / 10 saat bire bir çalışma ücretleri farklıdır. Lütfen bilgi alınız.

ICF Mentor Koçluk Sık Sorulan Sorular:

ICF Mentor Koçluğu nedir?

ICF mentor koçluğu, bir yaşam koçunun sertifikalı bir ICF Mentor Koçu tarafından yönlendirildiği zamandır. Mentinin koçluk etkinliğini artırmak için ICF’nin temel yetkinliklerine ve koçluk gösteriminin gözden geçirilmesine odaklanır.

ICF Mentor Koçluğuna kimlerin ihtiyacı var?

ICF Koçluk Unvanına başvurmak için 10 saatlik ICF Koç Mentorluğu almış olmanız gerekir. Hangi yeterlilik seviyesine başvurduğunuza bağlı olarak, ICF Koç Mentorluğunuzu bu yeterliliğe sahip bir Koçtan alırsınız. ACC’ niz için başvuruyorsanız, ICF Mentor Koçluğunuzu bir ACC, PCC veya MCC koçundan alabilirsiniz. PCC’ niz için başvuruyorsanız, ICF Mentorluğunuzu bir PCC veya MCC koçundan almanız gerekir. MCC’ niz için başvuruyorsanız, bir MCC koçu tarafından yönlendirilmeniz gerekir.

ICF Mentor Koçluğunu kimler sunabilir?

ICF Mentor Koçluğu yalnızca sertifikalı bir ICF MCC veya PCC koçu veya en az bir yenileme döngüsünden (3 yıl) geçmiş bir ICF ACC Koçu tarafından sağlanabilir.

ICF Mentor Coaching’i ne zaman alabilirim?

ICF gerekliliklerine göre, ICF Mentor Koçluğunuzu ancak Yaşam Koçu Eğitiminizi tamamladıktan sonra alabilirsiniz.

ICF Mentor Koçluğunun tamamlanması ne kadar sürer?

ICF gerekliliklerine göre, 10 saatlik ICF Koç Mentorluğunuz en az 3 aylık bir sürenin üzerinde olmalıdır.

ICF Mentor Koçluğunun kapsamı nedir?

Tipik bir ICF Mentor Koçluğu oturumları, ICF Temel Yetkinliklerini ve koçluk seanslarının gözden geçirilmesini kapsar. Bunların her ikisi de, ICF koçluk seansınızın ve koçluk bilgi değerlendirmenizin başarıyla tamamlanması için gereklidir.

ICF UNVANLI KOÇLUK SÜRECİNDE MENTOR İLE SINIF veya ÖZEL ÇALIŞMA KOŞULLARI

TARİHLER VE SAATLER

SINIF: 11 Kasım 2024 Saat 09.30-17.00

ICF MCC Mentor Eşliğinde tüm katılımcılar 1 gün sınıf katılımı yaparlar.

Sınıfa katılanlar daha sonra MCC mentor ile 1 saat X 3 seans / 1 Kişi hakka sahiptir.

Veya,

Özel seans talep edenler 10 saat tek başına 10 seans için MCC Mentor ile 3 ay boyunca ilerleyebilir.

*Program ICF tarafından sertifika vermeye yetkili okulların programlarından mezunu Koçlar için belirlenmiş saatlere göre hazırlanmıştır.
ICF ACC unvan sınav süreçleri Kasım 2024 itibarı ile revize etmiştir.

PCC BAŞVURUSU İÇİN TECRÜBE GEREKSİNİMLERİ

Potansiyelinizi profesyonel bir Mentor ile açığa  çıkarın

Not: Bu bilgilerin kaynağı https://coachingfederation.org/credentials-and-standards/application-path-comparisons adresi olup nihai doğruluk ve güncellemeler gideceğiniz bu linkten ulaşacağınız sayfadadır. Aşağıdaki alıntılar Türkçe okumak isteyenler için yardım amaçlıdır. Herhangi bir şekilde güncellenme gecikmesinde yaşanacak bilgi farklılıklarından doğacak aksaklıklardan sorumluluk tarafınıza aittir.

PCC adaylarının, koçluk özel eğitimlerinin veya stajlarının başlangıcından sonra en az 25 müşteriyle en az 500 saat (450 ücretli) koçluk deneyimini belgelemeleri gerekir*. Bu saatlerin en az 50’si (ücretli veya ücretsiz) kimlik belgesi başvurusunun gönderilmesinden önceki 18 ay içinde gerçekleşmiş olmalıdır.

*Bu amaçla ICF, koçluk özelinde eğitim veya öğretimin başlangıcını en az 30 saatlik herhangi bir ICF onaylı program, en az 30 saatlik herhangi bir CCE programı (en az %80’i Temel Yeterliliklerdedir) veya en az 30 saatlik onaylanmamış bir program (en az %80’i Temel Yeterliliklerdedir) olarak tanımlar. Lütfen tüm onaylanmamış programların PCC Portföy yolunda kimlik bilgisi başvuru sürecinin bir parçası olarak ICF tarafından incelemeye tabi olduğunu unutmayın.

Koçluk Deneyiminin Doğrulanması

Küresel veri güvenliği düzenlemelerine uymak ve kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin veri güvenliği ve korunması için en iyi uygulamalarla uyumlu olmak için, ICF Sertifikası için başvuranların başvuru sürecinin bir parçası olarak koçluk deneyimlerini doğrulamak için bir tasdik tamamlamaları gerekir.

ICF Sertifikası için başvuranların ICF’ e kişisel olarak tanımlanabilir müşteri bilgileri içeren bir koçluk günlüğü göndermeleri gerekmez.”

ICF, başvuranların koçluk deneyimlerini doğrulamak için periyodik denetimler yapacaktır.

  • Denetim için seçilen koçların, müşterilerinin iletişim bilgilerine veya gizli iç koçluk için, koçluk saatlerini doğrulama yetkisine sahip kuruluş içindeki bir bireye erişmeleri gerekecektir.
  • Bu, koçların müşterilerinin bilgilerini saklamak ve müşteri koçluk deneyimi saatlerini belgelemek için onaylarını almaya ve belgelemeye devam etmeleri gerektiği anlamına gelir.
  • Denetim için seçilen koçların, müşterilerinin iletişim bilgilerine veya gizli dahili koçluk için koçluk saatlerini doğrulama yetkisine sahip kuruluş içindeki bir bireye erişmeleri gerekecektir.
  • Koçlar, müşterilerinin bilgilerini saklamaları için onaylarını almalı ve belgelendirmeli, bu bilgilerin nasıl korunacağı ve saklanacağı konusunda bir politikaya sahip olmalı ve ilgili verileri izlemek için bir sisteme sahip olmalıdır.
  • Ancak denetim için seçilen başvuru sahipleri, müşteri günlüklerini doğrudan ICF’e göndermeyecektir.

“Önemli !”

“ICF kimlik belgesi başvurusunda bulunanlar, koçların yeterliliklerini, uzmanlıklarını, deneyimlerini, eğitimlerini, sertifikalarını ve ICF Kimlik Belgelerini doğru bir şekilde temsil etmelerini gerektiren ICF Etik Kurallarına tabidir.”

“Bu nedenle, ICF Kimlik Belgesi başvurularında yanlış veya hileli bilgi verdikleri tespit edilen başvuru sahipleri, ICF Kimlik Belgelerinin reddedilmesine ve/veya iptaline tabi tutulacak ve beş yıla kadar ICF Kimlik Belgesi için yeniden başvuruda bulunmaları yasaklanabilir.”

GİZLİLİK

Müşteri Bilgilerinin Korunması

ICF Etik Kuralları uyarınca, her müşteriden bilgilerini bir müşteri koçluk günlüğüne eklemek için onay almalısınız.

Onay, tüm ilgili yasalara (örneğin, Türkiye için KVVK) uygun şekilde belgelenmelidir. İsimlerinin listelenmesine onay vermeyen kişiler, gizlilik politikası olan kuruluşlarla yapılan dahili veya üçüncü taraf koçluk düzenlemeleri haricinde günlükten çıkarılmalıdır.

Bu durumlarda, sağlanan koçluk saati sayısını doğrulayan kuruluştan bir referans mektubu almalısınız.

TANIMLAR / BELGELER

Koçluğa başladığınız anda, müşteri koçluğu saatlerini kaydetmeye başlamalısınız. Basit bir elektronik tablo en etkili kayıttır (alt kısımda bulunan örneğe bakın). Koçluk kaydına dört tür müşteri eklenebilir: bireysel müşteriler, grup müşterileri, dahili müşteriler ve üçüncü taraf müşteriler.

Örnek: Müşteri/ Koçi/ Takım Koçluğu Grup Koçluk Zaman Listesi

Müşteri Koçluk Saatleri

Bir müşteri koçluğu saati, başvuranı koç olarak işe alan ve başka bir kapasitede işe almayan bir müşteriyle yapılan 60 dakikalık gerçek koçluktur. (Mentor koçluğu veya koçluk süpervizyonu müşteri koçluğu olarak kabul edilmez.)

60 dakikadan kısa süren müşteri koçluğu seansları kısmi müşteri koçluğu saatleri olarak sayılacaktır. Örneğin, 30 dakikalık müşteri koçluğu 0,5 müşteri koçluğu saati olarak sayılacaktır. Koçluk şahsen veya telefonla veya başka bir teknolojiyle yapılmalıdır.

Koçluk Günlüğü Şablonu

ICF, müşteri koçluğu deneyiminizi takip etmek ve belgelemek için ICF Müşteri Koçluğu Günlüğü’ nü (.xls) kullanmanızı önerir. Yukarıdaki excel formunu kullanmak, kimlik doğrulama sürecini daha kolay ve daha verimli hale getirecektir. ICF Müşteri Koçluğu Günlüğü‘ nün bir şablonu bu linkten bulunabilir.

Ücretli Saatler

Ücretli çalışma saatleri şunları içerir:

  • Koçun müşteriden ücret aldığı koçluk saatleri (ödeme herhangi bir miktarda olabilir veya koçluk karşılığında koçluk dahil olmak üzere mal veya hizmet barterı olabilir)
  • Aşağıdaki tanımı karşılayan iç koçluk
  • Aşağıdaki tanımı karşılayan üçüncü taraf koçluğu

Öğrenciler, eğitmenler, süpervizörler ve mentorlar, koçluk eğitimi sınıf ortamı dışında gerçek bir müşteriyle verilmediği ve koçluk saatleri eğitim sertifikasında listelenen toplam eğitim saatlerine veya CCE ‘lere dahil edilmediği sürece bir eğitim veya öğretim programı kapsamında koçluk saati talep edemezler.

Ücretsiz Çalışma Saatleri

Pro bono çalışma saatleri şunları içerir:

  • Gönüllü/bağış koçluğu

Öğrenciler, eğitmenler, süpervizörler ve mentorlar, koçluk eğitimi sınıf ortamı dışında gerçek bir müşteriyle verilmediği ve koçluk saatleri eğitim sertifikasında listelenen toplam eğitim saatlerine veya CCE ‘lere dahil edilmediği sürece bir eğitim programı kapsamında koçluk saati talep edemezler.

Koçlar Arası Koçluk

Akran koçluğu, iki birey arasındaki koçluk alışverişidir.

Bir eğitim veya eğitim programı dışında verilen akranlar arası koçluk, ücretli veya barterlı koçluk olarak talep edilebilir, bir kimlik belgesi için gerekli ücretli koçluk deneyimine yönelik saatler.

Bir eğitim veya eğitim programı içinde verilen koçluk, koçluk bir koçluk anlaşması kapsamında gerçek bir müşteriyle sınıf ortamı dışında verilmediği ve koçluk saatleri eğitim sertifikasında listelenen toplam eğitim saatlerine veya CCE’lere dahil edilmediği sürece müşteri koçluk deneyiminiz için kullanılamaz.

Bireysel Müşteriler

Her bir müşteri için şunları kaydetmelisiniz:

  • Müşterinin adı
  • Müşteriye ulaşmak için kullandığınız müşteri iletişim bilgileri (örneğin e-posta adresi veya telefon numarası)
  • Koçluk ilişkisinin başlangıç ​​ve bitiş tarihi
  • Müşteriye koçluk yaptığınız ücretli ve ücretsiz saatlerin sayısı

İsimlerinin listelenmesine izin vermeyen bireysel müşteriler kayıttan çıkarılmalıdır. İzin, tüm ilgili yasalara (örneğin, KVVK Türkiye) uygun şekilde belgelenmelidir.

Grup ve Takım Koçluk Seansları

Grup veya takım koçluğu olarak nitelendirilebilmek için, katılımcıların gündemi belirlemesi ve seansın etkileşimli olması gerekir (koç ve katılımcılar arasında senkron etkileşim).

Bireysel müşteri koçluk saatleri ve grup veya takım koçluk saatlerinin belgelenmesi müşteri koçluk günlüğünde ayrı ayrı yapılmalıdır.”

Grup veya takım koçluğu seansları için koçluk günlüğünüze aşağıdakileri yazın:
  • Grup veya ekipteki bir bireyin adı ve e-posta adresi (grup veya ekipteki diğer bireylerin adlarını veya grubun adını vermeniz gerekmez)
  • Koçluk faaliyetinin başlangıç ​​ve bitiş tarihi
  • Gruba veya takıma koçluk yaptığınız ücretli ve ücretsiz saatlerin sayısı
  • Grup veya takımdaki birey sayısı (bir yardımcı koç mevcut olmadığı sürece yalnızca 15 veya daha az kişiden oluşan gruplar sayılacaktır)

Gruptaki katılımcıları saatlerle çarpamazsınız. 15 kişiye bir saat koçluk yaparsanız, bunu yalnızca bir saatlik koçluk olarak sayabilirsiniz, 15 saat olarak değil.

Bir gruptaki her birey, gereken toplam müşteri sayısını karşılamak amacıyla bir müşteri olarak sayılır. Eğitim/öğretim, mentor koçluğu, atölye çalışmaları kolaylaştırma vb. müşteri koçluğu olarak talep edilemez.

İç Koçluk

Dahili koçluk, başvuranın istihdamının bir parçası olarak verilen koçluktur. Doğrudan raporların (koçun doğrudan amiri olduğu çalışanlar) koçluğu, müşteri koçluğu saatleri olarak sayılmaz. Dahili müşteriler, müşteri bilgilerini ifşa etmenizi engelleyen bir kurumsal gizlilik politikası olmadığı sürece diğer bireysel veya grup müşterilerle aynı şekilde kaydedilmelidir.

Müşteri bilgilerinizi ifşa etmenizi engelleyen bir kurumsal gizlilik politikası yoksa, bunları diğer bireysel veya grup/takım müşterilerinizle aynı şekilde müşteri koçluğu günlüğünüze ekleyeceksiniz.

Gizlilik politikası varsa, koçluk saatlerinizi doğrulama yetkisine sahip kuruluştaki bir irtibat kişisinden bir referans mektubu almalısınız. Referans mektubu şirketin antetli kağıdına imzalanmalı ve şunları içermelidir:

  • Adınız
  • İrtibat kurulacak kişinin adı ve iletişim bilgileri
  • Kuruluştaki iletişim kişisinin rolünün tanımı
  • Kuruluştaki rolünüzün açıklaması
  • Kuruluşun gizlilik politikasının teyidi
  • Koçluk yapılan saat sayısının, koçluk yapılan danışan sayısının ve koçluğun gerçekleştiği zaman diliminin teyidi

Referans mektubunda yer alacak olan dahili gizli müşteriler için:

Bu müşterileri müşteri koçluğu günlüğünüze eklemenize gerek yoktur.

Üçüncü Taraf Koçluğu

Üçüncü taraf koçluğu, koçun müşteriye koçluk yapması için bir organizasyondan ödeme aldığı koçluktur. Ödeme herhangi bir miktarda veya mal veya hizmet barterı şeklinde olabilir.

Üçüncü taraf müşteriler, müşteri bilgilerini ifşa etmenizi engelleyen bir organizasyonel gizlilik politikası olmadığı sürece diğer bireysel veya grup veya takım müşterileriyle aynı şekilde kaydedilmelidir.

Bir gizlilik politikası varsa, koçluk saatlerinizi doğrulamaya yetkili olan organizasyondaki bir irtibat kişisinden bir referans mektubu sağlamalısınız. Referans mektubu şirketin antetli kağıdına imzalanmalı ve şunları içermelidir:

  • Adınız
  • İrtibat kurulacak kişinin adı ve iletişim bilgileri
  • Kuruluştaki iletişim kişisinin rolünün tanımı
  • Kuruluştaki rolünüzün açıklaması
  • Kuruluşun gizlilik politikasının teyidi
  • Koçluk yapılan saat sayısının, koçluk yapılan danışan sayısının ve koçluğun gerçekleştiği zaman diliminin teyidi

*Referans mektubunda yer alan üçüncü taraf koçluk müşterilerinin, müşteri koçluk günlüğünüze eklenmesine gerek yoktur.

Eğitim Gereksinimleri ve Başvuru Yolları

PCC seviyesinde , 125 saatlik koçluk eğitimi gereklidir. Bu eğitim, bir veya daha fazla ICF akrediteli veya akreditesiz program aracılığıyla kazanılabilir. Sertifika başvuru yolunuz, aldığınız eğitim türüne göre belirlenir.

Seviye 2 / ACTP Yolu

Seviye 2 ve Akredite Koçluk Eğitim Programları (ACTP), ICF PCC Sertifikası kazanmak için gereken eğitim saatlerini, mentor koçluğunu ve performans değerlendirmesini programlarına dahil etmiştir.

Bu eğitim programı türlerinden herhangi birini tamamladıysanız, sertifika başvurunuzda program sertifikanızı ve koçluk deneyimi saatlerinizi sunacaksınız.

Başvuru inceleme süreci tamamlandıktan sonra, ICF Sertifika Sınavına gireceksiniz.

Level 2 veya ACTP programını tamamen tamamlayıp mezun olanlar için Level 2 / ACTP başvuru yolu kullanılmalıdır. Örnek Başvuruyu Görüntüle .

Seviye 2 / ACTP Path Başvuru Fiyatı 

  • ICF Üyesi: 375 ABD Doları
  • Üye Olmayan: 525 ABD Doları

İnceleme için Tahmini Süre: 4 hafta


Seviye 1 / ACSTH Yolu 

Seviye 1, Akredite Koç Belirli Eğitim Saatleri (ACSTH) programları veya bir ACTP veya Seviye 1 veya Seviye 2 programının bir kısmını almak, PCC’nin 125 saatlik gereksinimine yönelik olarak kullanılabilecek koçluk eğitimi saatleri sağlar. Diğer yönler – mentor koçluğu ve performans değerlendirmesi için kayıtlı koçluk seansları – ayrı ayrı doğrulanmalı ve program sertifikası(ları) ve koçluk deneyimi saatleriyle birlikte kimlik belgesi başvurusuna dahil edilmelidir. Başvuru inceleme süreci tamamlandıktan sonra, ICF Kimlik Belgesi Sınavına gireceksiniz.

ACSTH programını/programlarını ve/veya Seviye 1 programını ve/veya ACTP veya Seviye 1 veya Seviye 2 programının bir bölümünü tamamlayarak gerekli koçluk eğitimi saatlerine ulaşanlar için Seviye 1 / ACSTH yolu kullanılmalıdır. Örnek Başvuruyu Görüntüle .

Seviye 1 / ACSTH Path Başvuru Fiyatı

  • ICF Üyesi: 650 ABD Doları
  • Üye Olmayan: 800 ABD Doları

İnceleme için Tahmini Süre: 14 hafta


Portföy Yolu

ICF akredite olmayan programlar veya Sürekli Koçluk Eğitimi (CCE) birimleri, koçlara özgü 125 saatlik eğitim için gerekli olan miktarı karşılamak için kullanılacaksa, bir kimlik belgesi başvurusunda bulunmak için Portföy Yolunu kullanmalısınız. ICF akredite olmayan eğitim için, alınan eğitimin ICF standartlarını karşıladığından emin olmak için program müfredatının sağlam belgelerle birlikte sunulması gerekecektir. Diğer gereklilikler – performans değerlendirmesi için mentor koçluğu ve kayıtlı koçluk seansları – ayrı ayrı doğrulanmalı ve program sertifikası(ları) ve koçluk deneyimi saatleriyle birlikte başvuruya dahil edilmelidir. Başvuru inceleme süreci tamamlandıktan sonra, ICF Kimlik Belgesi Sınavına gireceksiniz.

Gerekli eğitim saatlerine tam olarak ulaşmak için ICF akredite olmayan programları veya CCE’leri kullananlar için, bir kimlik belgesi başvurusunda bulunmak için Portföy Yolu kullanılmalıdır. Örnek Portföy Başvurusunu Görüntüle .

Portföy Yolu Uygulama Fiyatı

  • ICF Üyesi: 750 ABD Doları
  • Üye Olmayan: 900 ABD Doları

İnceleme için Tahmini Süre: 18 hafta

Mentor Koçluk Gereksinimleri

PCC Seviye 1 / ACSTH ve Portföy başvuru yollarındaki adaylar başvurularında en az 10 saatlik Mentor Koçluğu belgelemelidir. Seviye 2 / ACTP başvuru yolundaki adaylar koçluk eğitim programlarının bir parçası olarak Mentor Koçluğunu tamamlamıştır.

Mentor Koçluk saatleri üç aylık veya daha uzun bir süre boyunca gerçekleşmelidir. Örnek: İlk seans 14 Mart’taysa, son seans 14 Haziran veya sonrasında olmalıdır.  10 saatlik mentorluğun üç saati birebir olmalıdır. Kalan yedi saat birebir veya grup halinde olabilir.

PCC Sertifikası için Mentor Koçun PCC veya MCC seviyesinde geçerli bir ICF Sertifikası sahibi olması gerekir.

Mentorluk hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ihtiyaç halinde bir mentor koç bulmak için Mentor Koçluk sayfasını ziyaret edin .

Kaynak: https://coachingfederation.org/credentials-and-standards/application-path-comparisons

Kimlik Bilgisi Başvuru Yollarının Karşılaştırılması

Her ICF Sertifikası (ACC, PCC ve MCC) için, Sertifika kazanmak için çeşitli başvuru yolları vardır. Her Sertifikada, tüm yollar aynı gereklilikleri içerir ve aynı Sertifikaya götürür. Ancak, özel başvuru yolunuz aldığınız koçluk eğitiminin türüne bağlıdır.

Aşağıda her bir Kimlik Belgesi için başvuruda bulunmanın çeşitli yollarını karşılaştıran tablolar bulacaksınız – ACC, PCC ve MCC. Her Kimlik Belgesi başvuru yolunun aynı temel gereksinimleri vardır, ancak her birinin özellikleri aldığınız eğitim veya eğitim türüne bağlı olarak değişecektir.

NOT: Kimlik bilgisi başvuru sürecine ilişkin güncellemeler 2 Ağustos’ta EDT (New York) öğlen saatlerinde yürürlüğe girmiştir.   Bu değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinin .

Ortak Sertifikalı Koç (ACC) Başvuru Yolları
Gereksinimler Seviye 1 / Seviye 2 / ACTP Yolu ACSTH Yolu Portföy Yolu
Koçluk Eğitimi Son değerlendirme dahil olmak üzere Seviye 1, Seviye 2 veya tam bir ACTP programının tamamlanması ACTP programının bir parçası veya ACSTH programının tamamlanması yoluyla 60+ saatlik koçluk özel eğitimi CCE programı(ları) veya ICF akredite olmayan program(lar)ın kullanımını içeren 60+ saatlik koçluk özel eğitimi
Koçluk Deneyimi 8 veya daha fazla müşteriyle 100+ saat, bunların 75 saati ücretlidir. Bu saatlerin en az 25’i (ücretli veya ücretsiz) kimlik başvurunuzu gönderdikten sonraki 18 ay içinde gerçekleşmelidir 8 veya daha fazla müşteriyle 100+ saat, bunların 75 saati ücretlidir. Bu saatlerin en az 25’i (ücretli veya ücretsiz) kimlik başvurunuzu gönderdikten sonraki 18 ay içinde gerçekleşmelidir 8 veya daha fazla müşteriyle 100+ saat, bunların 75 saati ücretlidir. Bu saatlerin en az 25’i (ücretli veya ücretsiz) kimlik başvurunuzu gönderdikten sonraki 18 ay içinde gerçekleşmelidir
Mentor Koçluğu Seviye 1, Seviye 2, ACTP programında tamamlandı 3 ay veya daha uzun süre boyunca PCC, MCC sertifikalı bir koç veya yenilenmiş bir ACC ile 10 saat, 3 saati birebir olmalıdır 3 ay veya daha uzun süre boyunca PCC, MCC sertifikalı bir koç veya yenilenmiş bir ACC ile 10 saat, 3 saati birebir olmalıdır
Performans Değerlendirmesi Seviye 1, Seviye 2, ACTP programında tamamlandı 1 kayıtlı koçluk seansını transkript ile birlikte gönderin 1 kayıtlı koçluk seansını transkript ile birlikte gönderin
Yeterlilik Sınavı Gerekli Gerekli Gerekli
Başvuru Ücretleri 175 USD – ICF Üyesi | 325 USD – Üye Olmayan 375 USD – ICF Üyesi | 525 USD – Üye Olmayan 475 USD – ICF Üyesi | 625 USD – Üye Olmayan
Tahmini İnceleme Süresi 4 hafta 14 hafta 14 hafta
Profesyonel Sertifikalı Koç (PCC) Başvuru Yolları
Gereksinimler Seviye 2 / ACTP Yolu Seviye 1 / ACSTH Yolu Portföy Yolu
Koçluk Eğitimi Son değerlendirme dahil olmak üzere Seviye 2 veya tam ACTP programının tamamlanması Seviye 1 programı ve/veya bir ACTP programının parçası ve/veya ACSTH programının/programlarının tamamlanması yoluyla 125+ saatlik koçluk eğitimi CCE programı(ları) veya ICF akredite olmayan program(lar)ın kullanımını içeren 125+ saatlik koçluk özel eğitimi
Koçluk Deneyimi 25 veya daha fazla müşteriyle 500+ saat, bunların 450 saati ücretlidir. Bu saatlerin en az 50’si (ücretli veya ücretsiz) kimlik başvurunuzu gönderdikten sonraki 18 ay içinde gerçekleşmelidir 25 veya daha fazla müşteriyle 500+ saat, bunların 450 saati ücretlidir. Bu saatlerin en az 50’si (ücretli veya ücretsiz) kimlik başvurunuzu gönderdikten sonraki 18 ay içinde gerçekleşmelidir 25 veya daha fazla müşteriyle 500+ saat, bunların 450 saati ücretlidir. Bu saatlerin en az 50’si (ücretli veya ücretsiz) kimlik başvurunuzu gönderdikten sonraki 18 ay içinde gerçekleşmelidir
Mentor Koçluğu Seviye 2 veya ACTP programında tamamlandı PCC veya MCC sertifikalı bir koçla 3 ay veya daha uzun süre boyunca 10 saat, 3 saati birebir olmalıdır PCC veya MCC sertifikalı bir koçla 3 ay veya daha uzun süre boyunca 10 saat, 3 saati birebir olmalıdır
Performans Değerlendirmesi Seviye 2 veya ACTP programında tamamlandı 2 kayıtlı koçluk seansını transkriptlerle birlikte gönderin 2 kayıtlı koçluk seansını transkriptlerle birlikte gönderin
Yeterlilik Sınavı Gerekli Gerekli Gerekli
Başvuru Ücretleri 375 USD – ICF Üyesi | 525 USD – Üye Olmayan 650 USD – ICF Üyesi | 800 USD – Üye Olmayan 750 USD – ICF Üyesi | 900 USD – Üye Olmayan
Tahmini İnceleme Süresi 4 hafta 14 hafta 18 hafta
Usta Sertifikalı Koç (MCC) Başvuru Yolları
Gereksinimler Seviye 3 Yolu Portföy Yolu
Yeterlilik Önkoşulu PCC Sertifikasına sahip olmalı veya sahip olmuş olmalı PCC Sertifikasına sahip olmalı veya sahip olmuş olmalı
Koçluk Eğitimi Seviye 3 Programının Tamamlanması 200+ saatlik koçluk özel eğitimi
Koçluk Deneyimi 35 veya daha fazla müşteriyle 2.500+ saat, bunun 2.250 saati ücretli 35 veya daha fazla müşteriyle 2.500+ saat, bunun 2.250 saati ücretli
Mentor Koçluğu Seviye 3 programında tamamlandı 3 ay veya daha uzun süre boyunca MCC sertifikalı bir koçla 10 saat, bunun 3 saati birebir olmalıdır. Bu saatler başka bir önceki sertifikaya uygulanmamış olabilir
Performans Değerlendirmesi 2 kayıtlı koçluk seansını transkriptlerle birlikte gönderin 2 kayıtlı koçluk seansını transkriptlerle birlikte gönderin
ICF Belgelendirme Sınavı Gerekli Gerekli
Başvuru Ücretleri 675 USD – ICF Üyesi | 825 USD – Üye Olmayan 675 USD – ICF Üyesi | 825 USD – Üye Olmayan
Tahmini İnceleme Süresi 18 hafta 18 hafta

Not: Bu bilgilerin kaynağı https://coachingfederation.org/credentials-and-standards/application-path-comparisons adresi olup nihai doğruluk ve güncellemeler gideceğiniz bu linkten ulaşacağınız sayfadadır. Aşağıdaki alıntılar Türkçe okumak isteyenler için yardım amaçlıdır. Herhangi bir şekilde güncellenme gecikmesinde yaşanacak bilgi farklılıklarından doğacak aksaklıklardan sorumluluk tarafınıza aittir.

Mesaj Gönder
Merhaba.
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?